The Old Thameside Inn

Megosztás:

The Old Thameside Inn

A jó kocsmák bárhol megtalálhatóak. Számtalan országban jártunk jó kocsmákban, de az igazi története a kocsmáknak mindig az angolszász hagyományokra nyúlik vissza, speciálisan Londonra. Londonban rengeteg igazi jó kocsma található, a maga különleges hangulatával, illatával. Ezek a kocsmák városszerte mindenhol fellelhetők, persze nem azonos hangulattal, hiszen azért Londonnak is vannak modernebb részei és ahogy szoktuk mondani, a kocsma = régi kocsma!

A Temze partján nagyon jó kocsmák vannak. Ott jártunk és kerestünk egy nagyon jó, nagyon régi kocsmát, ez volt a The Old Thameside Inn, tehát Az öreg Temzeparti kocsma. Ez a kocsma teljesen a Temze partjára esik, majdnem szembe a Towerrel, a Millenium Bridge-től nem olyan messze. Érdemes kipróbálni!

A Temzének ebben az oldalában áll a Belfast nevű hadihajó! Ez egy teljes épségben lévő, legendás 25 évet szolgáló, harcokban résztvevő brit hadihajó. Nagy élmény bejárni, azonban nagyon fárasztó is! Hiszen az egész hadihajót be lehet járni, tömérdek meredek lépcső és kis pici magas küszöbű nyílás, amelyen át kell lépni, azonban található itt egy másik hajó is, ez a hajó gyakorlatilag egy dokkszerűségben, kis öblöcskében található. Ez a hajó sajnos nem eredeti, de így is érdemes megnézni, ez a Golden Hind, tehát az Aranyszarvasról van szó, ami Sir Francis Drake-nek, a Királynő kalózának a hajójának a legendás másolata. Látható, hogy mennyire kicsikék és mennyire szűkek voltak azok a hajók, amelyekkel Sir Francis Drake megkerülte a Földet és felfedezte, egyben áthaladt a világ legveszélyesebb tengeri útján, a Drake-átjárón!

Nos, talán nem véletlen, hogy ez a hajó a The Old Thameside Inn, az Öreg Temzeparti kocsma mellett áll, talán már éppen Sir Francis Drake is járt ott abban kocsmában, vagy legalábbis hasonló helyeken, ha Londonban járt. Azonban a The Old Thameside Inn az egy nagyon jó élmény volt rögtön a hajó bejárása után léptünk be a kocsma területére, ahol rendkívül különleges ételek és italok várják az embert, na meg egy tábla, hogy:

„Vigyázat, lopnak!”.

Az angol udvariasságot nem lehet elkerülni, úgyhogy egy tábla figyelmeztet bennünket, hogy bizony-bizony, a táskákat ne hagyjuk szanaszét, mert sajnos előfordulhat, hogy a „robbery”, azaz rablás áldozata leszünk. Ha a táskánkat nem hagyjuk széjjel, akkor elhelyezkedhetünk egy klasszikus, igazi jó kis boxban, vagy a söntésnél és megrendelhetjük magunknak a legklasszikusabb angol ételek valamelyikét. Nagyon kiváló ételek, a legjobb sörök, ciderek és jó rövid italok várják az embert, és független attól, hogy lopásra figyelmeztető tábla van, egy nagyon kulturált igazi angolszász hangulat az, amivel találkozunk!

Nagyon jól esett pihenni ebben a kocsmában, ahova a belvárosban, a Temze parton való sétálgatás, városnézés közben érkezhettünk meg, és fel is frissülhettünk ilyen formában némi étel-ital elfogyasztása után és rögtön mehettünk tovább, csak egy pár méterre, szó szerint 50-100 méterre található London legrégebbi börtöne, a Clink-börtön, amit megőriztek eredeti állapotában. Látható, hogy mennyire régi területről beszélünk és hát a nagyon régi kocsmából teljesen átmehetünk oda, ahova azok kerültek, akik „lopták a táskákat”, kirabolták a vendégeket, esetleg ebből a kocsmából, és börtönbe kerültek.

Nagyon érdekes a börtön végiglátogatása, a régi celláknak a megtekintése. Londonban számos híres nevezetesség található, amit mindenki megnéz. Többek között a nagy terek és a monumentális műemlékek, de számtalan ilyen dolog van, mint ez a börtön, ami igazából kihagyhatatlan élményt jelent, pláne akkor, ha az ember egy középkori kocsmából sétál át oda. De Londonban nagyon sok élmény érheti az embert!

Legfrissebb cikkek

Bécsi konhya

Családunkban hagyomány, hogy lehetőség szerint utazásokat, élményeket adunk egymásnak ajándékba ünnepeinken. Régóta nagy álmom volt a legendás bécsi Sacher Hotel…

The Witchery by the Castle

The Witchery by the Castle A középkorba visszatérve látogassunk el Edinburgh-ba, ahol egy igazi klasszikus középkori városi fogadó vár bennünket…

Ubiquitous Chip

Ubiquitous Chip Skóciában járva, induljunk egy kicsit délebbre a Loch Ness-i tótól, és máris elérjük Glasgow városát, ami Skócia egyik…