The Turf

Megosztás:

The Turf

Jó brit kocsmák nem csak Angliában találhatóak. Egy nagyon-nagyon jó, nagyon hangulatos kocsma például éppen Wales-ben lelhető fel! Ez a wales-i kocsma pedig nem olyan régi kocsma, mint a londoni kocsmák, pláne nem annyira, mint a nottinghami, nem „új fiú”, de nem is olyan régi, nem is annyira szép, jó kis kocsma, de nem olyan különleges és régies, és mégis a világ talán leghíresebb kocsmájáról beszélhetünk! Ez a kocsma pedig nem másnak, mint napjaink egyik leghíresebb fantasy figurájának, Deadpoolnak, pontosabban az őt megszemélyesítő színésznek Ryan Reynolds-nak köszönhető.

Biztos sokan tudjátok, hogy Ryan Reynolds és barátja Rob McElhenney megvásárolták a Wrexham wales-i futball csapatot – fontos, hogy ez nem angol futball csapat, ha ilyet mondana ebben a kocsmában az ember, nem valószínű, hogy jó élménnyel távozna! – amely wales-i futball csapat a Premier League-ban még nem szerepelt, de a Championshipben igen, és bizony nagyon-nagyon nehéz évek köszöntöttek be rá, és több, mint 20 éve az ötödosztályban sínylődött. Ez az idő nagyon-nagyon hosszú volt, ötödosztály, teljesen amatőr körülmények, elfogyó pénz, a csőd szélén. Végülis a szurkolók társasága mentette meg a csapatot, amely azt eredményezte, hogy kinek-kinek mennyi kis pénze volt hónapról hónapra, évről évre beletette a klub fenntartása, működtetése érdekében, és így elvegetálgattak az ötödosztályban, egészen addig, amíg egy napon Ryan Reynolds és Rob McElhenney megvették tőlük ezt a klubot és elindult egy mesébe illő történet, amely jelen pillanatban a harmadosztályig vezette a Wrexham labdarúgó csapatát, ami már egy álomszerű, gyönyörű dolog a Wrexham számára, de a céljuk a Wrexham első Premier League szereplésének elérése, és hát lehet el is fogják ezt érni, mindenesetre a Wrexham labdarúgó csapatának az újkori történetéről készült sorozat az Üdv Wrexhamben az nagyon-nagyon híressé vált, rengetegen nézik ezt a sorozatot és a sorozaton keresztül híressé váltak egyes wrexhami lakosok is, és híressé vált a klub szurkolóinak törzskocsmája is. Ez a kocsma a stadion mellett található és a neve a The Turf!

Tudni kell, hogy Wrexham egy olyan város, amely a szénbányászatból és a sörből élt. A szénbányákat bezárták, a sörrel viszont nagy szerencséjük volt, mert a nagyon híres wrexhami sör egy hihetetlenül nagy lehetőséget kapott, az egyik nagy kalandnak a hivatalos söre lett, és világhírnévre kezdett szert tenni. Ez a nagy kaland pedig a Titanic első útja volt. Hát nem kell mondanom, hogy mi történt ezután. A sörgyártásból nem lett gazdag Wrexham, a bányákat bezárták – egy óriási bányakatasztrófa megtizedelte a lakosságot is – és az emberek utolsó reménysége a futballcsapat és a The Turf.

Ez a kocsma, ami ma tele van Ryan Reynolds és Rob McElhenney képekkel, tele van a klub történetének felidézésével és egy csodálatos hangulattal.

A The Truf-be belépve megszűnik a világ, és csak egyetlen egy dolog létezik, a Wrexham. A legwalesibb, a legcsodálatosabb és az emberek számára a Wrexham ragyogása hihetetlen reményt és erőt adott Wrexham városában, így a The Turf nem csak egy kocsma, hanem a walesi, a wrexhami összefogás jelképe is.

Ki kell próbálni, ha valaki eljut Nyugat-Angliába. Wrexham nincs messze Liverpooltól, vagy Manchestertől, egy fapados úttal is könnyű oda elmenni. Wrexhamben be kell ülni a The Turfbe és nem csak enni-inni kell, de ki kell próbálni azt a csodálatos wrexhami sört, amit mi kipróbáltunk és bizony ez a sör nagyon-nagyon jó! Akár elsüllyedt a Titanic, akár nem a wrexhami sör nagyon jó és van még egy nagyon jó dolog: barátokra szert tenni! Hiszen, itt mindenki barát és a beülő embereket, akiknek semmi köze nem volt az egészhez, nem kinézték, nem tartottak tőlünk, nem utáltak bennünket, hanem befogadtak és barátok lettünk, beszélgettünk és azt kívánták, hogy egyszer jöjjünk el úgy, hogy tudjunk Wrexham meccsre menni és szurkoljunk együtt a Wrexhamnek!

Nem mellesleg a Wrexham idegenben játszott, mikor mi ott voltunk és hát a Wrexham idegenben is 3:1-re nyert és fel is jutott! Ekkor került a harmadosztályba és maga a The Turf egy hihetetlen emléket nyújtó, fantasztikus kocsma, ami nem olyan régi, de KI KELL PRÓBÁLNOTOK!

Ha téged is vonzanak az ilyen különleges utazások, látogass el a Tom Tailor Made oldalára, és segítünk megszervezni álmaid kalandját!

Legfrissebb cikkek

Bécsi konhya

Családunkban hagyomány, hogy lehetőség szerint utazásokat, élményeket adunk egymásnak ajándékba ünnepeinken. Régóta nagy álmom volt a legendás bécsi Sacher Hotel…

The Witchery by the Castle

The Witchery by the Castle A középkorba visszatérve látogassunk el Edinburgh-ba, ahol egy igazi klasszikus középkori városi fogadó vár bennünket…

Ubiquitous Chip

Ubiquitous Chip Skóciában járva, induljunk egy kicsit délebbre a Loch Ness-i tótól, és máris elérjük Glasgow városát, ami Skócia egyik…