The Swan

Megosztás:

The Swan

Térjünk vissza Angliába, ami a kocsmák szerelmeseinek egy kimeríthetetlen aranybányát tartalmaz. Újabb célpontunk egy igazán klasszikus angliai útmenti, országútmenti fogadó és egyben kocsma, a The Swan, azaz A Hattyú, ami Salisbury-tól északra és ugyanakkor Stonehenge-től délre található. Stonehenge-et mindenki ismeri, a világ megalitjainak a leghíresebb emlékei közé tartoznak. Salisbury neve lehet ismerős, de kevesebben tudják a Salisbury székesegyházról, hogy Anglia legmagasabb templomtornya, másrészről pedig a Salisbury székesegyházban őrzik a Magna Charta-nak, az 1215-ös első törvénynek négy fennmaradt eredeti példányának az egyikét, mégpedig a legjobb állapotban fennmaradtat.

Ha azt mondjuk hogy a Magna Charta és Stonehenge között helyezkedik el a The Swan, akkor máris megalapoztuk azt, hogy ennek a kocsmának is múltjának kell lennie, és van is. Hiszen egy nagyon régi és nagyon klasszikus épületről beszélünk. Ahol a fogadó a régi szokások szerint a söntésből nyílik, tehát gyakorlatilag belépünk a kocsmába és a kocsmában lehet bejelentkezni a fogadóba, ahogy azt számtalan régi filmben láthatjuk és már mehetünk is fel a lépcsőn és kereshetjük meg a szobánkat, ami bizony ugyanolyan jó élményt, ugyanolyan számtalan emléket tartalmaz, mint ahogy azt a filmekben is láthatjuk.

A The Swan jó parkolóval rendelkezik, ami az út túloldalán található, ez egy nagyon előnyös dolog, mármint az, hogy jó a parkoló, hiszen nyilván autóval megközelíthető helyről beszélünk, bár nyilván bicikliseknek vagy gyalogostúrázóknak is könnyedén elérhető a The Swan. Belépve barátságos személyzet, kedvesség fogadott bennünket. Először elfoglaltuk a szobáinkat, amelyek a zegzugos, labirintusnak is kicsit tekinthető számtalan ajtóval és hírtelen 1-2 lépcsővel tűzdelt épületben találhatóak. Nagyon-nagyon szép, gyönyörű szép épületről beszélünk, ahol a szobák is szépek és kellemesek voltak. Kellő komforttal felszerelve annak ellenére, hogy régiek. Hát egy érdekes és muris dolog volt, bár abban a pillanatban lehet, hogy nem tűnt az embernek olyan murisnak mert meglepett két lépcső, amin nagy lendülettel haladva lezúgtam és hogy ne essek el rávetődtem a falra, nem is lett semmi bajom, azonban levertem egy óriási tükröt. Szerencsére az sem tört el, tehát végülis nagyobb probléma nélkül megúsztam ezt az incidenst, de elsőre nyilván nekem is és a kocsmának is ijedtséget jelenthetett.

Maga a kocsma a kézzel írott helyi szabályok, étlap és az angliai fogadók minden kellékével felszerelt, a betérők remek reggelit kaphatnak, ami igazi klasszikus angol reggeli, gombával, virslivel vagy kolbászkával, baconnal, krumplival és babbal! Minden van benne, ami illik, és hát este pedig nagy hangulatban lehet a kocsmában tanyázni és iszogatni a dél-angliai vidék klasszikus söreit vagy cidereit, whiskyt vagy gint, ahogy azt egy jó angol kocsmában illik. Lényeg az, hogy bárkinek, aki akár a Stonehenge megalitokat akarja meglátogatni, akár Salisbury-t szeretné – vagy ami a leghelyesebb mindkét helyszínt célpontul tűzte ki – úgy abban az esetben nagyon jó szívvel ajánljuk az egyébként megfizethető árú és nagyon kellemes The Swan kocsmát és fogadót figyelmébe! Jó szórakozást és jó kirándulást!

Ha inspirálnak az ilyen utazási élmények, keress minket a Tom Tailor Made oldalon, és mi megvalósítjuk álmaid nyaralását!

Legfrissebb cikkek

Bécsi konhya

Családunkban hagyomány, hogy lehetőség szerint utazásokat, élményeket adunk egymásnak ajándékba ünnepeinken. Régóta nagy álmom volt a legendás bécsi Sacher Hotel…

The Witchery by the Castle

The Witchery by the Castle A középkorba visszatérve látogassunk el Edinburgh-ba, ahol egy igazi klasszikus középkori városi fogadó vár bennünket…

Ubiquitous Chip

Ubiquitous Chip Skóciában járva, induljunk egy kicsit délebbre a Loch Ness-i tótól, és máris elérjük Glasgow városát, ami Skócia egyik…